Slide background

Om lyk-z & døtre

lyk- z & døtre sin misjon er å hjelpe ungdom som har falt utenfor skole og jobb til å finne sine iboende kvaliteter og unike evner, og med dette å komme raskt tilbake til skole og jobb. Vi er et sosialt entreprenørskaps firma som tror på individets egen evne til å skape sin ønskede fremtid gjennom ansvarliggjøring og mestring. Å være sosial entreprenør er å finne løsninger der det offentlige ikke strekker til og der det kommersielle ikke har interesser. lyk-z & døtre har tre resultatlinjer: 1) profitt til å drive virksomheten og utvikle våre metoder 2) antall ungdommer som går gjennom vårt program, og hvor mange som får til varig endring og kommer tilbake til samfunnet 3) gi bidrag til gode, sosiale entreprenørskapsprosjekter som igjen gir vekst og verdighet til andre mennesker. I 2012 ble vi kåret til Årets Sosiale Entreprenør av FERD Sosiale Entreprenører. Dette er vi veldig stolte av! Denne anerkjennelsen og den økonomiske støtten åpnet for en rekke nye muligheter, og for ferdiggjøringen av vårt webbaserte program FROG Leadership og Life Mastery. Samme år, i desember 2012, ble vi tatt opp som nr. 11 i FERDS portefølje av sosiale entreprenører. Dette  har gitt oss mulighet til å nå ut til enda flere ungdommer som trenger support for å ta tak i egne liv. Vi har også mottatt støtte fra et privat fond, samt at vi har fantastiske tilknyttete bedrifter. Dette gjør at ungdommer med vanskelige forutsetninger også kan få muligheten til å skape forandring. Vårt verdigrunnlag er basert på inkludering, raushet, verdighet og magi. Magi er for oss noe som oppstår når mennesker får tillit. Derfor vet vi at magi finnes!

Lyk-z & døtre

Sitater vi er stolte av

 • Min datter hadde sosial angst, og hun har hatt problemer med rus og alkohol. Det tok kun en liten uke på FROG før hun snakket mer og ikke brydde seg så mye om hva andre sa. Jeg er letta. Det er imponerende å se hvor mye stryke hun har fått på så kort tid!

  Mamma til jente 19 år
 • På disse nå fem ukene med FROG har jeg lært mer enn noen gang tidligere i jobb, skole og kurs på lik tid.

  FROG-trener
 • Det som erfares fra dag 1, er at deltakerne møter opp. De som tidligere har slitt med oppmøte og stabilitet kommer på kurset og gjennomfører hele dagene.

  FROG-trener
 • Mye har forandret seg etter kurset. Jeg går ikke på anti-depressiva lenger. Jeg får sjeldent panikkanfall, og når dette skjer så vet jeg akkurat hvordan jeg skal håndtere anfallet slik at jeg ikke trenger å unngå situasjonen.

  Jente 20 år, tidligere deltaker
 • Det var intensivt og krevende, og vi ble utfordret hver dag, men det medførte en prosess som jeg ikke hadde forutsett på forhånd, som virkelig ga selvinnsikt og endring.

  FROG-trener
 • I uke 2 slutter han med medisinene fra BUP-psykiateren, sovemedisin trengs ikke lengre. Han har endelig sett at han selv er den eneste som kan utgjøre en endring i eget liv. At han må sitte i førersetet og holde rattet.

  Pappa til gutt 18 år
 • Jeg har økt livskvaliteten ved å bli bevisst mine egenskaper og hvordan jeg påvirker menneskene rundt meg. Denne bevisstheten kan jeg benytte meg av i alle situasjoner i livet mitt.

  FROG-trener
 • Vi har tidligere og i en årrekke forsøkt PPT, familierådgivning, psykologspesialister, både via det offentlige og private, uten resultater. Det er derfor krevende å formidle den forandring som vi opplever med vår sønn uten at det høres ut som en gedigen bløff og overdrivelse. Men det er sant!

  Foreldre til gutt 20 år
 • Jeg har vært i NAV-systemet siden jeg droppet ut av vgs 16 år gammel. Jeg har slitt med depresjoner, angst og rus. Det er ikke lederne på FROG som "fikser" meg, de hjelper meg bare med å gi meg verktøy. Det er helt opp til meg om jeg vil gjøre det som kreves for å få endringen jeg selv ønsker.

  Gutt 22 år, tidligere deltaker
 • Min hverdag før FROG var fylt med en del rus og selvdestruktivitet. Etter 150 timer på FROG har så og si alt forandret seg. Jeg har nå igjen fått en livsgnist og jeg kan nesten ta på drømmen min!

  Jente 20 år, tidligere deltaker

”Nobody gets to be wrong”
-CTI

”Tell me and  I will forget. Show me and I will remember. Involve me and I will learn”
-Confucius law

”Et snev av fantasi er bedre enn all verdens kunnskap”
-Albert Einstein

Kontakt oss

Send oss en e-post, så tar vi kontakt med deg når vi har lest den.